Følg PD på Facebook

Fredag var det premiere på «Sommerlatter med Lena og de» hos Kafé K. Forestillingen var utsolgt allerede før start.

Hele fylket er målskive når Lena Barth Aarstad, Leif Arild Sanden og Ruben Kvålseth legger ut på sin elleville og satiriske sommerrevy. Her er det latterkuler på løpende bånd. Dialekter, geografi, kjendiser, landbruk og stereotypier blir vendt og vrengt i alle retninger. Hardt går det også utover revyartistene selv, som kommer fra hver sin del av fylket. Sanden fra Nissedal, Kvålseth fra Notodden og Lena fra Porsgrunn. «Mobbingen» henger hele tiden i luften.

De har med andre ord bagasjen som kreves for å dykke ned i fylkets kriker og kroker. Blant annet blir vi med Bård Hoksrud på biltur, når han kjører Telemark på kryss og tvers til melodien av DDEs «E6». Vi blir også presentert for Telemarks historie på seks minutter. Om denne leksjonen blir en del av Voksenopplæringa framover er et annet spørsmål.

Også Porsgrunn havner under lupen. Barth Aarstad tar avskjed med ordfører Øystein Beyer i låten «Bye Bye Beyer» («Bye Bye Johnny»). Uenighetene rundt hvordan man uttaler Down Town kommer også til overflaten. Tydeligvis er det stor forskjell fra kommune til kommune. Dåvn Tåvn, Dævn Tævn eller Døvn Tøvn? Passende akkompagnert av Petula Clarcks 60-tallslåt, «Downtown».

Barth Aarstad gjorde virkelig en genistrek da hun besluttet å hanke inn Sanden og Kvålseth i år. Sanden har tatt med noen av de «typene» han har skapt i løpet av årene som skuespiller. Gårdsarvingen Sveinung Myljomtveit dukker med andre ord opp. Kvålseth briljerer med sine parodier. Omtrent på høyde med Kirkevaags kvalitet. Det er ikke bare lokale kjendiser som trekkes fram fra flosshatten. Personligheter som Jens Stoltenberg, mulla Krekar, Per Sandberg, Bjørn Kjos, Martin Kolberg og Erna Solberg dukker også opp. Revyen tar ikke skade av at de til tider beveger seg utenfor fylket.

Sommertemaet er relativt fraværende i sommershowet. Uten at det er et savn. Det er mye mer underholdende å overvære de humoristiske krumspringene som tas rundt de mer samfunnsaktuelle temaene. Selv om stoffet ikke akkurat er råferskt, er det heller ikke utgått på dato. Godt jobba Lena & Co. PD tror dette vil ha appell over hele Telemark.