Bakke, som til daglig er journalist i Aftenposten, skriver engasjert og underholdende om et hendelsesrikt liv, basert på et enormt kildemateriale, ifølge bibliotekar Ingunn Eikeland Geving i Porsgrunn bibliotek.

Terningkast 6

Boka har også fått høyeste terningkast av anmelderne i VG, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad, og 5 på terningen av Dagbladets anmelder.

«Dette er historien om en mann som har betydd så mye for så mange. Da århundrets nordmann ble kåret i 2005, ble Erik Bye kun slått av kong Olav og Einar Gerhardsen. Det sier alt om den enestående posisjonen programlederen, journalisten, visesangeren, dikteren, samfunnsrefseren, eventyreren og medmennesket Erik Bye opparbeidet seg fra slutten av 1950-tallet til han døde i 2004.

Kringkastings- pioneren

Erik Bye var kringkastingspioneren som brakte verden inn i de tusen norske stuer. Folk satt klistret når klassikere som «Vi går ombord» og «Lørdagskveld med Erik Bye» ble sendt. Hans unike evne til å få kontakt med andre mennesker skaffet ham venner i alle samfunnslag - fra uteliggere til Hollywood-stjerner», skriver biblioteket i en pressemelding.

I tillegg til forfatterens foredrag om Erik Bye-boka, blir det også musikalsk innslag ved Jon Olav Hovde denne kvelden.