Kommunen skal ikke kjøpe av han

SVARTELISTET?: – Jeg reagerer på at kommunen instruerer mine kunder om at de ikke skal kjøpe ferdigplen av meg, sier Johannes Bjerketvedt. Han selger ferdigplen til Skien, Bamble og en rekke telemarkskommuner, men hjemkommunen Porsgrunn kjøper ikke.

SVARTELISTET?: – Jeg reagerer på at kommunen instruerer mine kunder om at de ikke skal kjøpe ferdigplen av meg, sier Johannes Bjerketvedt. Han selger ferdigplen til Skien, Bamble og en rekke telemarkskommuner, men hjemkommunen Porsgrunn kjøper ikke.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Da kommunen trengte ny ferdigplen i rådhusparken, ga de beskjed til entrepenøren om å ikke bestille plen hos byens egen leverandør Johannes Bjerketvedt.

DEL

Porsgrunn kommune har i lengre tid rustet opp rådhusparken med belegningsstein og ny design, og de har i den forbindelse gravd mye. Det er anleggsgartnerfirmaet Norengen som utfører jobben for kommunen. I sommer trengte de drøyt 700 kvm ferdigplen til parken nærmest Sverresgate, og fikk instruks om å ikke kjøpe av Bjerketvedt på Vallermyrene. Det bekrefter daglig leder i firmaet overfor PD.

Saken er spesiell fordi Bjerketvedt og Porsgrunn kommune har gående en konflikt om erstatning etter skader på Bjerketvedts plenproduksjon for fem år siden. Kontroversen har ikke latt seg løse, og rettsak er berammet i oktober. Spørsmålet nå er om kommunen i praksis har svartelistet Bjerketvedt fordi han har utfordret dem.

– Jeg kjenner ikke begrunnelsen for at vi ikke skulle bestille hos Bjerketvedt. Eneste beskjed vi har fått er å ikke kjøpe av Bjerketvedt. Dette var i juli. Vi kjøpte ferdigplen fra en leverandør i Tønsberg, forteller daglig leder i Norengen, Asle Gisholt.

Påløp det ekstra kostnader ved frakt av ferdigplen fra Tønsberg?

– Ja, det er logisk at det blir mer transportkostnader.

Norengen handlerellers jevnlig hos Bjerketvedt.

Er dere fast kunde der?

– Ja, det er vi. Vi er godt fornøyd med han, sier Gisholt. Han ber om forståelse for at Norengen ikke har noen annen rolle i saken enn at de har gjort som de fikk beskjed om fra kommunen.

PD ble gjort kjent med saken onsdag og tok kontakt med Bjerketvedt for å hans kommentarer.

– På meg virker det urimelig at kommunen har gitt Norengen en sånn beskjed. Jeg fikk vite dette for noen uker siden og har tatt det opp med Norges Gartnerforbund. De sier det virker helt uhørt. Norengen er til vanlig kunde hos meg og er kommet i en beklagelig situasjon. Jeg reagerer på at kommunen instruerer mine kunder om å ikke kjøpe av meg. Hvis du ikke gjør som kommunen sier, herser de med deg, sier Bjerketvedt.

Artikkeltags