Er denne benken harry?

Harrybenker: Hilde Forberg Andersen.

Harrybenker: Hilde Forberg Andersen.

MDG-politiker Hilde Forberg Andersen fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier etter at hun i lørdagensavisa hevdet at de nye benkene i Porsgrunn sentrum ser litt harry ut.

DEL

Porsgrunn kommune har så langt brukt 105.000 kroner på de nye benkene som er plassert ut rundt omkring i sentrum.

Vi er enig med Hilde Forberg Andersen i at benkene ikke passer over alt. Blant annet bør vi spandere litt høyere standard på benkene i Rådhusparken nå som vi har brukt over 5 millioner kroner på å gjøre den fin. Parken og Rådhusplassen er byens festområde, og da bør vi ikke nøye oss med det første og beste vi finner på eBay.

Disse benkene passer helt sikkert godt inn andre steder i byen, men i Rådhusparken bør kommunen gjøre mer bevisste valg ut fra et helhetsperspektiv.

På samme måte som at vi mennesker ikke går med joggesko og caps når vi bruker bunad og dress, bør det også være en viss forskjell på for eksempel Rådhusparken og Strandpromenaden når det gjelder utemøbler.

Vi skjønner at kommunens folk ønsker benker som er enkle å vedlikeholde og rengjøre, men estetikk bør også være en viktig del av vurderingsgrunnlaget.

Derfor bør kommunens folk sette seg ned å lage en helhetlig plan og gjøre bevisste valg. Det skal være forskjell på fest og hverdag. Det billigste kan noen ganger være det beste, men ikke alltid.

Artikkeltags