Frp-Adrian på ville veier

KRITIKER: Ness Løvsjø tror byen vil dø. Det tror ikke vi.

KRITIKER: Ness Løvsjø tror byen vil dø. Det tror ikke vi.

Av

Porsgrunn Frps gruppeleder og antatt ordførerkandidat Adrian Ness Løvsjø har i Varden uttalt seg om byutvikling, og mener tiltak for å redusere biltrafikk i Storgata og Sverresgate vil føre til at byen dør sakte ut.

DEL

Ness Løvsjø er sitert på at tiltakene som tar sikte på å halvere biltrafikk over Porsgrunnsbrua og gjennom byen, er byutvikling på ville veier. Dette er tull. 

Situasjonen nå er at Sverresgate er et eksoshøl med stadige brudd på grenseverdier for luftforurensing. Sverresgate kan knapt bli verre. Franklintorget, eller gamle Esso som noen av oss fortsatt kaller området, er en begredelig parkeringsplass, utgått på dato. Det er ikke god byutvikling å opprettholde et stort bytorg som en lurvete oppstillingsplass for biler. Det er heller ikke god byutvikling å si nei til ethvert forsøk på å omdirigere noen av de 15.000 bilene som passerer brua i døgnet og forårsaker en trafikkmur mellom Down Town og byen.

I Storgata er det altfor mange biler. Mye er blitt bedre i Storgata, blant annet på Meieritorvet, men hovedproblemet er at byens hovedgate fortsatt er en motorvei. Det kan ikke fortsette.

Den såkalte grønne lenka fra Vestsida til Raschebakken, inkludert nytt PP-kryss, og nå også mer grønn lenke i Sverresgate til Hovenga er vedtatt. Tiltak for flere hundre millioner skal settes igang for å gjøre Porsgrunn sentrum bedre. Vi mener motkreftene heller bør juble for at trivsel og miljø i byen vil få et historisk kvalitetsløft.

Artikkeltags