Nok er nok i Oklungen

VIL HA MØTE: Kåss setter opp møte med representant fra Oklungen.

VIL HA MØTE: Kåss setter opp møte med representant fra Oklungen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Robin Kåss får klar beskjed fra Oklungen om at nok er nok.

DEL

En beboer i Oklungen lister i et brev til ordføreren opp en rekke områder der det svikter, i henhold til slagordet «Sammen om Porsgrunn», Det starter med bredbånd og dekning:

– Det finnes en rekke eksempler på kommuner som legger penger på bordet for å sikre innbyggerne like tjenester og muligheter. Det er kommuner som hjelper til med planlegging, arrangerer folkemøter og holder en dialog med mulige utbyggere i tillegg til gode søknader til Nkom. Hva blir egentlig gjort for å hjelpe oss? Det mange som sliter med dårlig nett og mobildekning. Er det utarbeidet en oversikt over hvem som ikke har fått fiber i Porsgrunn kommune? Begge disse tingene henger sammen, skriver Oklungen-mannen.

Han referer til Telenor og Telia som sier at det er mye lettere å få tettet huller i mobilnettet hvis det ligger fiber i nærheten. Er det stabilt nett finnes det også løsninger som wifi tale.

– Bra nett og telefondekning har faktisk blitt noe man må ha for å kunne fungere i dagens samfunn. Det gjelder både for skole, jobb og det sosiale. Når det gjelder vann og strøm bør det gjøres tiltak som trygger leveringen. Det er altfor mange feil og brudd på disse viktige tjenestene. Er det planer for utbedring av krysset ved Circle K på Eidanger, utkjørselen på Moheim ytterst i Bjørkedal og til slutt krysset til Enger/Tveten? Vil betegne dette som et katastrofeområde. Hvis det ikke er det bør det straks settes i gang med planlegging og oppgradering av disse kryssene. Veien ytterst i Bjørkedalen bør også oppgraderes, skriver mannen og konkluderer med at nok er nok.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken