– Du kan tro jeg var fortvilet da jeg oppdaget at jeg hadde lagt inn litt for snau loop da jeg skulle lage en siste tilleggsdel på den digitale presentasjonen på 17. mai-filmen vår. Heldigvis hadde jeg nok materiale til å legge ut streamen vi hadde planlagt. Men det var ikke så morsomt at vi ikke kunne få tak i dronen, forteller Hjort.

– Alltid på vakt

Løsningen ble en telefon til Grenland brann og redning. De sendte ut Kjell Kaasa i stigebilen tirsdag formiddag, og han brukte ikke veldig lang tid på å finne dronen og ta den med ned til presten igjen.

– Vi får mange rare oppdrag i løpet av året, men jeg har aldri vært og henta ut prestens drone fra kirketårnet før. Men det er særdeles hyggelig å kunne hjelpe til. Vi er alltid på vakt, smilte redningsmannen etter en vellykket redningsaksjon.

Like hel

Allan Hjort var veldig fornøyd med den gode hjelpen fra brannvesenet.

– Jeg må få takke på det varmeste. Det er veldig godt å ha gode hjelpere i kommunen, smilte han da han fikk igjen dronen sin.

Han så fort på den lille dronen, og kunne ganske fort konstatere at det så ut som den var like hel etter det ufrivillige oppholdet i kirketårnet.

– Den lå under tak, og det ser ut til at den har klart seg bra, sa redningsmann Kaasa.

– Det ser bare ut til at den trenger å tørkes. Nå skal den hjem til tørk, smilte presten igjen.

Han var også svært godt fornøyd med at dronen hadde hjulpet til med å få på plass filmen til 17. mai.

– Det var vårt bidrag på nasjonaldagen, i en ellers litt vanskelig tid, sier han.