Prisbelønt allé stenges i perioder

TREBESKJÆRING: Den prisbelønte Borgestadalléen skal friseres til uka, noe som kan medføre dårligere framkommelighet i perioder.

TREBESKJÆRING: Den prisbelønte Borgestadalléen skal friseres til uka, noe som kan medføre dårligere framkommelighet i perioder.

Borgestadalléen skal vedlikeholdes, og dermed må bilister smøre seg litt ekstra med tålmodighet utover neste uke.

DEL

Telemark fylkeskommune melder at de fra tirsdag 18. august vil dirigere trafikken manuelt gjennom Borgestadalléen, mens trærne blir beskåret.

– Alle som kan velge andre veier, bes om å gjøre det. Trærne i alléen blir med jevne mellomrom beskåret som en del av vedlikeholdet. Mange av greinene er i ferd med å strekke seg så langt ned mot veien at de kan utgjøre en fare for trafikksikkerheten om de ikke blir fjernet, opplyser vegvesenet.

Dette arbeidet kan ikke foregå på nattestid, da ekspertene (arboristene) trenger dagslys.

– Det er en trepleier som skal sørge for at trærne blir beskåret på riktig måte. I slike gamle trær kan vi ikke bare gå løs på dem med motorsag. Arbeidet må utføres på riktig måte slik at trærne fortsatt holder seg best mulig uten skader, forteller byggeleder Mats Granli i Vestfold og Telemark fylkeskommune.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken