Gå til sidens hovedinnhold

Prisdiskriminering i dagligvarebransjen: – De tør ikke annet

Artikkelen er over 2 år gammel

Norgesgruppen får langt bedre betingelser fra leverandørene enn konkurrentene Coop og Rema 1000. – Prisdiskriminering, sier regiondirektør i Rema, Ove Borgen.

Over de siste 12 månedene har Konkurransetilsynet foretatt en grundig kartlegging av betingelsene til de diverse aktørene i dagligvarebransjen, melder NTB.

Ifølge funnene som ble gjort, får Norgesgruppen – med butikkene Kiwi, Spar, Meny og Joker med på laget – opptil 15 prosent rabatt på samme vare fra samme leverandør, sammenliknet med konkurrentene Coop og Rema 1000.

Regiondirektør i Rema, Ove Borgen, meldte om urettferdigheten allerede en måned tilbake, og kalte det hele for prisdiskriminering.

– Leverandørene gir de (Norgesgruppen, journ.anm.) den beste prisen – de tør ikke annet. Norgesgruppen får de desidert beste innkjøpsprisene, og det gjør det vanskelig for andre og nye aktører å komme inn på markedet i Norge, uttalte Borgen 9. oktober.

Porsgrunnsmann og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har vedtatt å legge Dagligvaretilsynet til Grenland. Et tilsyn for å gå dagligvarekjedene etter i sømmene.

– Jeg tror det vil gå bedre med det på plass, sier Borgen.

Kommentarer til denne saken