Initiativet er tatt av langesundspatriot Hege Braathen som tok opp forslaget om pynting av Storgata til påske, med kultursjefen og med ledelsen ved Langesund barneskole.

– Jeg er blitt motivert etter å ha sett hvor fint barna pynter Stavern sentrum til påske hvert år. Det er blitt en tradisjon i Stavern, og jeg hadde lyst til at vi skulle få til noe lignende her i Langesund, sier Hege Braathen.

Hege har pyntet seg i en gul kyllingdrakt når hun møter barna som kommer fra Langesund barneskole.

Laget egen pynt

SFO-barna går tur hver tirsdag, og denne gang passet det veldig fint at de tok med seg all påskepynten til Storgata i Langesund sentrum.

De 50-60 barna ved SFO har laget påskepynt de siste ukene, og barna har gått til oppgaven med stor entusiasme. Alle barna har bidratt på sin måte og med hver sin innsats, på ulike alderstrinn og med varierende ferdigheter etter alder.

Spleiselag

Langesund vel og Solkysten Handelsforening spleiser på utgiftene til innkjøp av materialer til påskepynten. De 600 kronene er det ingen av dem som krangler om, for de går til et felles tiltak til å forskjønne Langesund by.

Hans Ødegaard i Langesund vel og assistent James Rasainy i Hegges Blomster, sørget for at stigene ble satt opp langs trestammene på de seks trærne i Storgata.

Henger hele påska

– Påskepynten blir hengende på trærne i Storgata til over påske. Vi får håpe at pynten får henge i fred og at ingen river den ned, sier Hege Braathen.

Etter påske skal pynten bli tatt ned og tatt vare på til neste påske.

– Det er Storgata som blir påskepyntet i år. Kanskje vi kan pynte torget også neste år, sier Hege Braathen.

Storgata er blitt riktig så fin med påskepynten fra barna.