Gå til sidens hovedinnhold

Rangert blant de beste i klassen

Årlig ber kontrollutvalget i Porsgrunn om rapport om misligheter i kommunen. Da kommunalsjef Kari Teigen la fram «Årlig rapportering på økonomiske uregelmessigheter og misligheter» for kontrollutvalget tirsdag, fikk hun god tilbakemelding.

PD mener

Årlig ber kontrollutvalget i Porsgrunn om rapport om misligheter i kommunen. Da kommunalsjef Kari Teigen la fram «Årlig rapportering på økonomiske uregelmessigheter og misligheter» for kontrollutvalget tirsdag, fikk hun god tilbakemelding. Utvalgsleder Esben Storvand sa at Porsgrunn er en av de beste i klassen, og kommunen har kontinuerlig høyt fokus på misligheter. Storvand sa at «det kan hende det ligger andre ting der», men han tror ikke av noen særlig størrelse. Da ville det ha blitt avdekket og rapportert, på en eller annen måte. Utover det offisielle kontrollapparatet, har vi en oppegående presse.

Teigen la fram mye fakta: 5.757 personer har fått lønnsutbetaling fra kommunen i 2020. 1,94 milliarder ble utbetalt. 49.000 fakturaer til leverandører ble betalt. Kommunen sendte ut 142.000 fakturaer, og omsetningen var på 3,5 milliarder. Det sier seg selv at kommunen er litt av et fruktfat for mulige skurker , men de ser ikke ut til å være mange, og det er ingen grunn til å tro at de årlige rapportene er noe slags toppen av isfjell. Ingenting tyder på at Porsgrunn kommune ikke skulle være en åpen og transparent organisasjon.

Det vil være naivt å tro at en middels stor norsk kommune ikke er utsatt for press og fallgruver for mulig korrupsjon. Enorme summer er i spill. Forrige sjef for byutvikling, Annette Finnerud, tok viktige grep mot korrupsjon etter skandale i Drammen. Forebygging ser nå ut til å være innbakt i systemet.

Geir Fragell, nyhetsleder

Kommentarer til denne saken