Det startet med at Ap i mai plutselig syntes det var en god idé å flytte Grenland Friteater fra Huken til et nytt stort teaterbygg på museumsområdet. Ap nekter fortsatt for at motivet for teaterflytting egentlig er en stor oppside for det kommunale selskapet Porsgrunn Utvikling AS. De eier de gamle teaterlokalene i Huken og kan tjene store summer på å rive den gamle bygningsmassen og oppføre nye attraktive leilighetsbygg. Dette passer også som hånd i hanske med Aps målsetting om flere boliger i sentrum.

Museumsstiftelsen og historielaget har eksistert på Telemark museums nåde i en årrekke. Det er i hovedsak frivillige som har holdt de gamle museene gående, etter at Telemark museum nedprioriterte bymuseum og sjøfartsmuseum. I fjor bestemte bystyret å satse på museumsområdene på Frednes, selve vuggen for handel og utvikling i Porsgrunn siden 1700-tallet.

Dersom kommunen klarer å omstøte fredningsbestemmelser, og de ligger allerede i krig med kulturminnemyndighetene, kan eiendommene ved elva ha en markedsverdi på 25–30 millioner kroner, via for eksempel Porsgrunn Utvikling AS. Vi mener det er grunn til å frykte rått spill på Frednes.