– Det var PIT som tok kontakt med oss først, fordi de ville ha med Ravneloftet med på årets program. Det var veldig gøy. Under møtet med Trond og Anette foreslo vi at det også var mulighet for å bruke oss som arena hvis de ønska det, så begynte ballen å rulle, sier Helge Tverdal.

I tillegg til at Bakgården åpner Ravneloftet tre dager under festivalen, blir ungdomshuset arena for workshops og en del av gateprogrammet. «Inn i det ukjente: horror i en campingvogn» vil være lokalisert der.

– Planen er at vi skal involvere ungdommene i festivalen. Det blir blant annet en til en- teater hvor flere ungdommer får delta i en workshop hvor de lærer formidling og teaterkunst. Forestillingen blir rigga med stoler plassert kne til kne hvor publikum får en privat forestilling. Det blir veldig spennende.

– Hva tenker du om at Bakgården er med på PIT?

– Det er kjempemoro å få være med på festivalen. Jeg gleder meg helt vilt, og vi har fått flere tilbakemeldinger fra ungdommene om at de ser fram til å delta. Det er flere av dem som skal bli med som statister på Ravneloftet, og jeg ser de lyser opp med engasjement når vi planlegger. Det blir tøft, sier Helge Tverdal.