Fire av ti tror reiseforsikringen dekker mer enn den gjør

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fire av ti tror reiseforsikringen dekker skader på mobiltelefonen. Det gjør den ikke.

DEL

(Ås Avis) Flere og flere legger ut på reise i sommer, og da er det greit å vite hva reiseforsikringen din egentlig dekker.

En vanlig reiseforsikring erstatter blant annet ikke en skadd telefon om man er på reise, det tror over halvparten av de under 30 år at den gjør. Og når skaden først har skjedd, er det for sent, skriver KLP i en pressemelding.

– Vi får daglig telefoner fra kunder som lurer på om reiseforsikringen dekker knust skjerm og uhell med mobilen. Men reiseforsikringen dekker dessverre ikke slike hendelige uhell, sier Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP Skadeforsikring.

Tyveri

Opplever du derimot at telefonen din blir stjålet har du rett på erstatning.

– Hvis du blir frastjålet mobilen på reise, må tyveriet meldes til det lokale politiet så fort som mulig, forklarer Wulff-Nilsen.

Flere ting

Men det er ikke bare mobiltelefonen du ikke får dekt dersom den blir skadet på ferie. Om elektroniske gjenstander som PC, nettbrett og lignende blir ødelagt eller borte under transport, kan du risikere å sitte igjen med dyre regninger som ikke dekkes av forsikringsselskapet.

– Skulle du være så uheldig å få mobilen frastjålet mens du er på ferie, skal vi hjelpe deg så godt vi kan etter du har meldt tyveriet til oss. Selv om vi mottar skadesaker hver dag der folk får frastjålet mobilen sin, er det uansett lite sannsynlig at du blir utsatt for det, sier Wulff-Nilsen, og legger til:

– Ta normale forholdsregler så kan du nyte ferien uten slike hendelser.

Artikkeltags