Prisen på flybilletten er det viktigste for nordmenn når vi skal på ferie. En analyse fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no viser at nordmenn kan spare hele 34 prosent i gjennomsnitt om billettene til årets mest søkte vinterdestinasjon Bangkok, bestilles 60 dager i forveien.

– Våre data viser at Bangkok, Bali og Vietnam er de tre mest populære reisemålene for nordmenn i vinter. For de som ennå ikke har bestilt årets vinterferie, kan november være en smart måned å gjøre dette. Billettene er billigst 60 dager i forveien, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.

Men det er flere faktorer som avgjør prisene på flybilletter. Både tidspunkt og ukedag for selve avreisen påvirker også prisen.

– Tirsdager er den billigste dagen å fly. Faktisk sparer man i gjennomsnitt 11 prosent på tirsdagsflyvninger sammenliknet med flyvninger på lørdager, som er den dyreste dagen å fly på, uttaler Hanøy.

De som vil ha billigst mulige flybilletter bør også bestille flyvninger om kvelden. De er i gjennomsnitt 9 prosent billigere enn morgenflyvninger.

Analysen har også sett nærmere på beste tidspunkt å booke sammenlignet med destinasjon man reiser til. Også her er det forskjeller som er verdt å merke seg for reiselystne nordmenn.

– Vår analyse viser at det beste tidspunktet å fly på varierer ut ifra hvor du skal. For nordmenn som for eksempel skal reise i Europa, er det fredager og ikke lørdager som er dyrest, med hele 8 prosent høyere priser, opplyser Kaja Hanøy.

Gdansk i Polen er den europeiske storbyen flest nordmenn søker seg til i vinter. Ønsker man å gjøre et kupp på en weekendtur dit bør man for eksempel heller reise torsdag enn fredag, hvis man har mulighet til det, avslutter Hanøy.

For de som vil på en mer eksotisk ferie til Asia, gjelder ikke tommelfingerregelen om at kveldsflyvninger er billigst. Skal man fra Norge til Asia, bør man heller fly om morgenen. Da er billettene er 8 prosent rimeligere i gjennomsnitt. (ANB)

Gode råd før du bestiller flyreise

  • Bestill dine billetter 60 dager i forveien og spar 34 prosent i gjennomsnitt.
  • Billettene er dyrest på selve avreisedagen.
  • Kveldsflyvninger mellom 18.00 og 24.00 er som oftest rimeligst.
  • Morgen- og dagflyvninger før 15.00 er som oftest dyrest.
  • Tirsdag er den billigste dagen å fly på.
  • Lørdag er den dyreste dagen å fly på.

PS! Statistikken er hentet fra en analyse av mer enn 100 millioner billettpriser fra søk på 1.704 forskjellige ruter.