Gå til sidens hovedinnhold

Respektløst – hvor var foreldrene?

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er lov å være uenig med myndighetenes nedstengning av Norge, men likevel er det fullstendig respektløst å gi blaffen i anbefalingene og leve som om koronaviruset ikke eksisterer.

PD mener

Et av forbudene, som mange mener griper i overkant mye inn i unge menneskers privatliv, er å stenge alle idrettsanlegg. Blir man virkelig mer smittet av å spille fotball mot hverandre utendørs enn for eksempel å gå i kø opp til Fjerdingen i Bjørkedal?

Uansett er vårt råd å følge myndighetens anbefalinger og restriksjoner. Alt annet er fullstendig respektløst.

Fredag kveld trosset en gjeng ungdommer myndighetenes restriksjoner og spilte fotball mot hverandre på Tvetenbanen. Hvor var foreldrene som godtok en slik aktivitet når nyhetssendingene på tv og aviser var fulle av advarsler mot nettopp dette?

Vi kan skjønne at ungdommer ikke innser alvoret og blåser i hva voksensamfunnet har bestemt, men ungdommene som spilte fotball på Tvetenbanen, har foreldre som burde stoppet dem. I det minste i respekt for landets syke og eldre mennesker.

Nedstengningen av Norge er en utfordring for de aller fleste. Svært mange er permittert, og mange får problemer med å betjente boliglån og daglige utgifter. Men vi snakker om en tidsbegrenset dugnad, som vi alle må være med på. Kjedelige og lange dager er i øyeblikket et av de minste problemene vi har. Husk: Vi kommer gjennom dette også!


Kommentarer til denne saken