Årets pepperkakeaksjon skal samle inn penger til å støtte prosjektene i Rocketman som Eidanger IL startet for et år siden, med Kjetil Haugersveen som engasjert prosjektleder.

Rocketman-prosjektet ble stiftet som et minne om avdøde Jens Lunde Tusvik (21). Rocketman jobber for å få unge til å samle seg inn i gode oppvekstmiljøer med aktive venner. Prosjektet ønsker å få unge til å innse selv, at de skal holde seg unna rusmiljøer.

For 15. gang

– Dette er det 15. året vi gjennomfører Pepperkakeaksjonen med å skape lokalt engasjement rundt et prosjekt som det skal øremerkes penger til, sier Henrik Tangen i Krogsveen Eiendomsmegling som gjennomfører Pepperkakeaksjonen hvert år før jul.

I fjor ble de innsamlede pengene gitt til etableringen av lekeplass ved Krisesenteret i Skien.

Henrik Tangen forteller at årets aksjon har funnet en måte å gjennomføre tiltakene på som er tilpasset koronasituasjonen og å hindre smittespredning.

Det blir derfor ikke noen samling av mange barn og voksne som skal bygge en pepperkakelandsby, slik tradisjonen vanligvis er.

Utstilling på Brotorvet

– Pepperkakeaksjonen har fått låne et utstillingslokale i andre etasje på Brotorvet. Der skal deltakerne i pepperkakebakingen levere inn hver sine bidrag av pepperkakehus som skal være med i pepperkakelandsbyen som vi skal sette sammen, sier Henrik Tangen.

Barna som er påmeldt til å være med i Pepperkakeaksjonen, skal komme i puljer og pynte pepperkakelandsbyen med kakepynt, akkurat slik pepperkaker skal se ut før jul.

– Når pepperkakelandsbyen er utstilt, skal det være budgivning på kjøp av pepperkakehusene. Man kan legge inn bud på 50 kroner eller mye høyere, for den som vil være med på det, sier Henrik Tangen.

Rocketman får alt

Pengene som kommer inn i budrunden, skal i sin helhet gå til Rocketman-prosjektet i Eidanger Idrettslag.

Siste uka i november blir det innlevering av pepperkakehus.

Utstillingen skal stå på Brotorvet helt til 17. september.

Da er det budvinneren som skal bestemme hvor pepperkakelandsbyen skal leve videre.