Gå til sidens hovedinnhold

Rose-Marie får store sko å fylle

Rose-Marie Christiansen viste i hennes første intervju i PD i forrige uke at hun går til jobben som rådmann i Porsgrunn med en solid dose ydmykhet. Det lover godt, for hun har store sko å fylle.

PD mener

Porsgrunn har nemlig hatt utrolig flinke og visjonære rådmenn de siste 30 årene. Trioen Egil Aadland, Egil Johansen og Per Wold skal ha stor del av æren for den rivende utviklingen byen vår har vært gjennom siden slutten av 80-tallet.

Først Egil Aadland. Vestlendingen var byingeniør før han ble rådmann. Han blir beskrevet som en fagmann til fingerspissene og var svært populær og godt likt blant de ansatte.

I 2002 overlot han stafettpinnen til vestfoldingen Egil Johansen, som i sine åtte år i sjefsstolen moderniserte og effektiviserte organisasjonen.

Og så har vi Per Wold da, som kom inn i rådhuset i 2011 proppfull av erfaring fra toppjobber i det private næringsliv. Juristen Wold har imponert, både som en uredd og modig rådmann, men også som en problemløser i «verdensklasse». Når Per Wold snakker, lytter alle. Dermed basta! 68-åringen har rett og slett gjort en fabelaktig jobb.

Dermed er bordet dekket for Porsgrunns første kvinnelige rådmann, som i det nevnte PD-intervjuet fastslo at hun ønsker å beholde tittelen rådmann, og ikke bytte til den litt mer pompøse «kommunedirektør». Det holder vi med henne i.

Lykke til i ny jobb!


Kommentarer til denne saken