Tidligere har Hoyvik jobbet som frisør på Hovengasenteret. Nå har hun etablert sin egen salong i Storgata 169, og her akter hun å bli til hun bli gammel.

– Jeg kunne starta for en stund siden, men det passet ikke på grunn av den andre jobben. Jeg kunne ikke bare forlate den før jeg var sikker på at de hadde nok folk til å klare seg uten meg, sier hun.

– Når jeg driver selv, kan jeg være lenger på jobb uten å være i veien for noen. Det gikk ikke på senteret, for der er det jo fast stengetid. Så nå kan jeg ha åpent fra morgenen til seint på kvelden.

Hoyvik tenkte også at hun måtte opparbeide seg en egen kundekrets før hun flyttet ut av Hovengasenteret. Hun er svært fornøyd med de nye lokalene.

– Jeg elsker Osebakken, det fins ikke et finere sted. Og det er bare koselige folk her; uansett hvor jeg treffer dem, så sier de hei og er hyggelige. Så nå blir ingen kvitt meg. Jeg flytter aldri noe annet sted igjen.

Fra Vestlandet til Porsgrunn

Opprinnelig kommer Hoyvik fra Færøyene, men hun har bodd i Bømlo på Vestlandet siden hun ble ferdig med frisørutdanningen i 1994. Der hadde hun også sin egen salong fram til hun flyttet til Porsgrunn for seks år siden, og her er hun kommet for å bli.

– Bømlo ligger ut i havgapet, og det blåser mye; der er det ikke lett å holde seg fin på håret, for å si det sånn. Det har vært supert å flytte hit. Det er rene Syden her. Porsgrunnsfolk klager en del på været, men de skulle bare prøvd en uke på Vestlandet. Da hadde de sikkert kommet tilbake og tenkt at dette er ikke så ille, sier Hoyvik.

Nyoppusset

Etter mange timer med oppussing, kunne den nye salongen, Hoyvik Frisør, åpne dørene 17. april.

– Uten kjæresten og dattera mi, hadde jeg nok ikke klart å være ferdig med oppussinga til mandag. Jeg trodde bare det trengte et malingsstrøk, men langt ifra, sier Hoyvik.

– Vi måtte også legge nytt gulv. Jeg er blitt såpass gammel at jeg må ha et godt gulv å stå på ellers får jeg vondt i ryggen, og jeg har tenkt å leve av dette til blir pensjonist, for si det rett ut.

Beste jobben som fins

– Dette er den beste jobben som fins. Det er et stort privilegium å ha en jobb hvor jeg bare kan gjøre folk glade, sier Hoyvik.

Som frisør blir Hoyvik kanskje litt bedre kjent med kundene sine enn mange andre yrker. Hver dag kommer det folk innom som kan fortelle henne alt fra hverdagslige ting til sine mest personlige tanker.

– Du blir kjent med folk på en litt dypere måte. Du står første med én kunde, og så får du kanskje mannen og barnet og barnebarna etter hvert. Men blir jo veldig glad i dem, forteller hun.