– Det er rett og slett en nytelse å kunne spasere inn til byen og ta seg en utepils her på brygga. Det er veldig deilig at restauranter og butikker er i ferd med å åpne igjen, og vi får bare krysse fingrene for at det ikke kommer et tilbakeslag med tanke på koronasmitte nå. Men vi tror ikke det vil gjøre det. Vi har nok gjort mye riktig i denne situasjonen her i landet. Og folk er veldig flinke til å følge de restriksjonene som har kommet. Bare se på dem som sitter på uteserveringen her. Det er få ved samme bord, og det er god plass mellom bordene. Dette er som det skal være, både med utepilsen i vårsola og med smitteverntiltakene, smilte ekteparet Kristiansen.

Stadig flere åpner

Som nevnt i en tidligere artikkel åpnet Jimmys serveringen lørdag. Jonas B. Gundersen har allerede vært åpent en stund, og det samme har restauranten Oscar Brasserie. Elvebredden Kafé var åpent lørdag, og i likhet med hos Jimmys og hos Jonas B. Gundersen var det mye folk på den nye uteserveringen ut mot parken hos dem.

Også flere av butikkene i Storgata hadde åpent lørdag. Det gjelder egentlig hele Storgata, men jo lenger ned i Storgata man kom, jo flere av butikkene var det som hadde åpne dører.

– Det er het fantastisk flott å se at det er folk ute i byen igjen. Det er helt klart at det begynner å lysne igjen, smilte tidligere ordfører Øystein Beyer på sin vei nedover Storgata lørdag.

Utenfor Kaffe & Thespesialen har det vært folk hver eneste dag under hele koronakrisa. Det var ikke noe unntak lørdag. Det satt folk ved hvert eneste bord på utsida av butikken. Tre og tre med god avstand.

– Det er deilig å se at byen våkner igjen, sa Sjur Ajer.

Han var en av dem som hadde slått seg ned for en kopp kaffe og en liten prat med kjentfolk.