I august varslet IKEA at de ville komme tilbake til dere med en avgjørelse angående IKEAs ekspansjonsplaner i Vestby, Danebu (Sandefjord), Ålesund og Tromsø, og at dette ville skje i løpet av desember i år.

Men fortsatt har ikke møbelgiganten bestemt seg, selv om tomt er kjøpt og mye av grunnarbeidet for lengst er gjort.

LES OGSÅ: Nye IKEA helt i det blå: – Vi har undervurdert hvor lang tid det tar

– Vi har lagt bak oss noen intense måneder, der flere endringer er aktivert. For oss har dette vært helt nødvendig og viktig, og vi har prioritert dette høyt. Vi ser derfor at vi trenger mer tid på å treffe konklusjonen rundt våre ekspansjonsplaner. Dette er store og langsiktige investeringer for IKEA og vi må være sikre på at vi har et godt beslutningsgrunnlag før styret til IKEA Norge skal konkludere.

Det sier senior kommunikasjonsrådgiver, Gudrun Kathle Lægreid, til Sandefjords Blad. Noen ny dato for når beslutningen tas kan hun foreløpig ikke gi.

– Vi håper å kunne ta en avgjørelse i løpet av kort tid, men kan dessverre ikke gi deg en konkret ny dato nå. Vi forstår at ventetiden er lang for alle som ønsker seg et IKEA-varehus i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø, og vi jobber på spreng for å få avklart dette en gang for alle så raskt vi kan.

Tidligere i høst meldte selskapet store endringer i driften de neste tre årene. Målet er å endre virksomheten totalt. Leveringstiden skal bli kortere, og frakt skal bli billigere og enklere. I Norge skal det opprettes 100 nye stillinger, mens rundt 20 av totalt 3.150 stillinger skal fjernes.

Endringene skjer også globalt. 11.500 nye stillinger skal opprettes, og 7.500 stillinger kan bli fjernet.

– Vi skal skape et nytt IKEA for kunder og medarbeidere. For oss innebærer dette først og fremst tre store bevegelser. For det første skal vi sette kunden i sentrum av alt vi gjør, og være tilgjengelige for dem der de trenger oss. For det andre skal vi skape bedre handleopplevelser og utvikle kundetilpassede tjenester. Og til sist, skal vi bli en sirkulær virksomhet samtidig som vi vokser, sier Kathle Lægreid.

LES OGSÅ: IKEA gjør store endringer – går mot skjebnemåned for Sandefjord