Norner har investert i en helt ny pilotekstruder for støpt og blåst plastfilm og folie.

– Dette vil styrke våre muligheter innen utvikling av sirkulær fleksibel emballasje med gassbarriere og resirkulert innhold, skriver de i en pressemelding fredag.

– Vi har installert en helt ny linje for pilotering av plastfilm og folie. Vi kan teste ut filmer for å finne noen som er lettere å gjenvinne, og ikke minst kunne bidra til å lage filmer av gjenvunnet plast, forteller markedssjef Ole Jan Myhre.

I pressemeldingen slår de fast at Norner allerede har et avansert utviklingssenter for film- og sheet anvendelser og fleksibel emballasje, som inkluderer flere ekstruderingslinjer, en MDO-pilot og velutstyrte laboratorier for testing av materialer, filmer og emballasje.

– Den nye linjen har høy fleksibilitet og kvalitet, passer veldig godt inn i vår pilotinfrastruktur og vil støtte våre kunder med utvikling og pilotforsøk. Vi kan ekstrudere et bredt spekter av materialer og gjøre pilotforsøk for barrierefilmer i både støpt og blåst filmteknologi, skriver de i meldingen.

– Vårt mål er å tilby bedre tjenester med fokus på plastens sirkularitet og resirkulerbarhet. Med den nye linjen kan vi produsere prototypefilmer med enda høyere egenskaper for å støtte utviklingen av monomaterialer, skriver Asbjørn Noraberg, leder for Application Pilot Center i Norner.

– Dette er den største investeringen Norner noensinne har gjort, og vi tror at dette vil være svært positivt for våre kunder. Vi har økt vår kapasitet betydelig med denne fleksible og pålitelige linjen, sier Morten Augestad, BUVP Consumables i Norner.

– Det er en investering på et tosifret millionbeløp det er snakk om, sier markedssjef Myhre.