Gå til sidens hovedinnhold

Se video i saken: Nå er elsparkesyklene på plass i Porsgrunn

De mye omtalte doningene ble tatt i bruk i midten av forrige uke. – Vi håper dere skal få glede av syklene, sier etableringsdirektør i JCDecaux, Rudi Bonafede.

Fem flunkende nye elsparkesykler ble satt ut ved biblioteket for noen dager siden. Så langt går tilbakemeldingene på to ting, ifølge Bonafede.

– Da vi testet dem selv, reagerte vi på at hastigheten kun strakte seg til 14–15 kilometer i timen, noe vi har spurt leverandøren om. Det jobbes med å få den opp til 20, som er normal hastighet for slike elsparkesykler ellers rundt omkring, sier han.

– Noen har også spurt oss om appen, men det regner jeg med skal gå greit når folk blir vant til den. Vi har ikke opplevd noen problemer så langt.

Elsparkesyklene kan hentes ut på ladestasjonen ved biblioteket i Porsgrunn sentrum, hvor de må returneres etter bruk. Tjenesten koster en krone per påbegynte minutt

– På sikt tror jeg det vil bli mulig å sette fra seg elsparkesyklene og lade de flere steder, men inntil videre forholder vi oss til denne ene stasjonen, opplyser Bonafede, og legger til:

– På én fullading kan du kjøre inntil 25 kilometer. Så å ta seg en prøvetur rundt i byen for å teste de ut, skal gå helt fint.

Kommentarer til denne saken