Gå til sidens hovedinnhold

Seig kamp for nedlagt skole

Ungdomsskolen på Stridsklev er nedlagt på papiret, men ikke i praksis. Bystyret har vedtatt å legge ned, men vedtaket blir ikke effektuert før i 2022, og i mellomtida fortsetter kampen for å redde skolen.

PD mener

Nytt er en folder som er distribuert i postkasser i hele nedslagsfeltet fra Stridsklev til Herøya. Der står det «våkn opp, nå tar de skolen fra oss», og «vi krever vedtaket omgjort».

Støttespillere oppført i folderen er Rema 1000 Stridsklev, Kiwi Stridsklev, Bryns Blomster, Stridsklev idrettslag, tre borettslag og velforeningene på Stridsklev og Herøya. De mener nedleggingsvedtaket er dramatisk, og at Herøya er blitt en kasteball.

Noe har gått galt i skoleprosessen på Stridsklev. Opprøret hadde en trang fødsel, men etter hvert kom flere og nye folk inn i kamp for å ikke flagge ut skolen til Tveten, men bygge helt ny på Flåtten, det befolkningsmessige og geografiske midtpunktet for områdene Tveten, Hovet, Stridsklev, Flåtten, Herøya og Grønli. Flertallet i bystyret er ikke enig, og det er svært lite som tyder på at aksjonsgruppa og støttespillerne kan vinne fram. Tveten-prosjektet har kommet for langt.

Det er tydelig at skolesaken har ført til alvorlig tillitsbrudd mellom berørte i flere bydeler og kommunens ledelse. Et lokalopprør som ikke stilner bør ikke ties ned. Vi mener partene må prøve å finne en felles forståelse, for det må skyldes skylapper dersom de store utfordringene grunnskolen i Porsgrunn står overfor, ikke er kjent.


Kommentarer til denne saken