Gå til sidens hovedinnhold

Sensasjoner i kø i Langesund!

Er det mulig å flytte bussene i Langesund fra torget til den gamle bensinstasjonen ved Kongshavn? Og er det mulig at den tidligere hagen på Wrightegaarden, omgjort til en avstengt, nitrist ørken, et slags anti-byutviklingstiltak, kan bygges om til noe mer meningsfullt?

PD mener

«Hagen» skal angivelig bli et åpent, hyggelig byrom, istedenfor å stå avsperret og utilgjengelig bak høye gjerder det meste av året.

Det er drøyt 50 år siden mennesker landet på månen. Nesten like lenge har folk og myndigheter i Langesund diskutert om bussene skal stå et annet sted enn på midt på torget. I mellomtida er teknologien kommet så langt at mennesker, i løpet av noen år, kan være på vei helt til Mars. Dersom man tenker litt stort, tror vi det er mulig å gjøre framskritt også med bussene i Langesund. Hege Bråthens forslag er ikke en fjern framtidsvisjon, men et enkelt og greit innspill. Torget bør kunne brukes til noe mer spennende enn busstasjon i nye 40 år.

Torget og utearealet på Wrightegaarden utgjør en stor del av Langesund sentrum. Fornyelse bør ses i sammenheng, slik at helheten blir best mulig. Det henger også sammen med utviklingen på Smietangen. Aktørene bør ikke sitte på hver sin tue med hver sin plan. For samtlige vil et optimalisert sentrumsområde være vinn vinn, og det er virkelig på tide med byfornyelse i kommunen som ikke ville være med i bypakka. Nei til mur mot vannet på Smietangen er en veldig god start.


Kommentarer til denne saken