Flertallet, med Arbeiderpartiet i spissen, lovet leiligheter i alle prisklasser, og at Bratsberg Brygge skulle bli en bydel for alle.

Skeptikerne fikk rett, Bratsberg Brygge og den nye øya har blitt en bydel for folk som sitter godt i det. Vi har fått en ny bydel mer eller mindre kjemisk fri for barnefamilier.

I lørdagens Varden satte tidligere Ap-topp Olav Havstad fokus på nettopp dette. Han etterlyser den sosiale boligutbyggingen, som Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag (PBBL) skulle være en eksponent for. Han hevder med rette at Bratsberg Brygge-området, og flere andre boligprosjekter i sentrum, har blitt skreddersydd for folk med mye penger og et langt liv bak seg.

Er det slik vi vil ha det, og har vi noen muligheter for å påvirke denne utviklingen?

Vi er enig med Havstad, som har vært styreleder PBBL, at borettslaget i større grad må ta kontroll over sine byggeprosjekter og leve mer opp til sine opprinnelige idealer. Borettslagene ble jo etablert etter 2. verdenskrig, nettopp for å sørge for en sosial boligutbygging.

Nå virker det som om det i større grad er pengene som rår, og at PBBL satser på prosjekter vanlige folk ikke har råd til.