Sentrum må ikke få slagside

TOMT: Tomt DNB-bygg er verre for sentrum enn pol nummer to.

TOMT: Tomt DNB-bygg er verre for sentrum enn pol nummer to.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvor er egentlig Porsgrunn sentrum? Er det nedre bydel, Storgata, eller begge deler? Definisjonen på sentrum har lenge vært forholdsvis avklart, men ny utvikling kan forskyve tyngdepunktet.

DEL

Noen har hausa opp konsekvensene av et nytt pol på Down Town. Vi vet ikke hvordan pol nummer to vil slå ut for handelsbalansen i byen over tid, men tror ikke det har noen hensikt å velte seg i pessimisme. Først og fremst er det positivt at Vinmonopolet fant grunnlag for to utsalg i Porsgrunn.

Ordføreren i Skien har vært ute og sagt at de er bedre på byutvikling enn Porsgrunn fordi Skien sa nei til pol på Herkules, mens Porsgrunn sa ja på Down Town. Dette er en helt meningsløs sammenlikning. Down Town ligger i byen, det gjør ikke Herkules. Problemet for Skien er sentrumsforvirring og at de har spredt sitt sentrum over et altfor stort område.

Det er også positivt at Down Town kommer på banen igjen etter fallende kurve med eiere som på rad og rekke ikke har villet gjennomføre modernisering av kjøpesenteret. Porsgrunn trenger et Down Town som henger med i et knallhardt marked.

Kortsiktige svingninger i bybalansen er ikke problematisk, men det er bekymringsfullt dersom Storgata og det tradisjonelle sentrum svekkes på lengre sikt. DNB har flyttet til nedre bydel og et av de mest sentrale forretninglokaler i byen står nå tomme. Det styrker heller ikke sentrum at posten flytter til Down Town. I tillegg er hele Schankes eiendomsimperium i Storgata i spill.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken