Silje (35) var student og fikk avslag på boliglån - så pantet hun flasker

TRODDE DET VAR TULL: – Hvor er alle de skjulte kameraene, hva gjør jeg nå? Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, forteller Silje Larsen om da hun vant milliongevinsten.

TRODDE DET VAR TULL: – Hvor er alle de skjulte kameraene, hva gjør jeg nå? Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, forteller Silje Larsen om da hun vant milliongevinsten. Foto:

Tobarnsmoren måtte telle nullene på lappen fra panteautomaten igjen og igjen.

DEL

Landet rundt  (Østlendingen) – Fortsatt er det vanskelig for meg å forstå. Det er helt uvirkelig, forteller Silje Larsen (35), skriver Drammens Tidende.

Selv om det allerede har gått tre og et halvt år siden hun bare skulle kjøpe nachos og pante noen flasker hos Rema 1000 på Spikkestad, sitter den uvirkelige følelsen fortsatt i kroppen. For akkurat denne handleturen kommer hun aldri til å glemme.

– Du forventer jo ikke å vinne. Jeg panta bare flasker og trykka på lotteriknappen. Plutselig sto jeg der med en million, forteller 35-åringen.

Landet Rundt

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Østlendingen legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Tromsø, Gjøvik eller Fredrikstad på Østlendingen.no.

Skjult kamera?

Først var hun overbevist om at det måtte være tull.

– Hvor er alle de skjulte kameraene, hva gjør jeg nå? Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, ler hun.

Hun tok med seg lappen ut til familien som ventet i bilen. Sammen måtte de telle nullene igjen og igjen. Hun ringte moren sin: «Jeg har panta flasker og vant en million!»

– Jeg surra rundt i ørska hele den dagen, forteller hun nå.

MÅTTE TELLE: Var det virkelig seks nuller? Som i en hel million kroner? Larsen sikret seg et bilde av lappen som et minne.

MÅTTE TELLE: Var det virkelig seks nuller? Som i en hel million kroner? Larsen sikret seg et bilde av lappen som et minne. Foto:

343 kroner på konto

Milliongevinsten kunne ikke passet bedre. For akkurat da fullførte småbarnsmoren økonomiutdannelsen sin. Denne dagen i mars hadde hun nøyaktig 343 kroner på konto som skulle vare til neste lønn.

Larsen og mannen hadde nettopp funnet drømmehuset, et helt nytt hus på Spikkestad. Men banken ga paret avslag på lånesøknaden, ettersom hun fortsatt var student.

– Da jeg var helt sikker på at jeg hadde vunnet, ringte jeg banken og sa at nå har jeg en million i egenkapital. «Hæ, hva har du gjort for noe!?» svarte banken.

35-åringen ler når hun tenker tilbake på telefonsamtalen. Lånet ble innvilget og huset de hadde så lyst på ble deres bare to måneder seinere.

INN PÅ KONTO: Fra før sto det 343 kroner der. Skjermdump måtte sikres da tallet plutselig var 1.000.343 kroner.

INN PÅ KONTO: Fra før sto det 343 kroner der. Skjermdump måtte sikres da tallet plutselig var 1.000.343 kroner. Foto:

Sparepenger, seng og hotelltur

Etter fullført utdannelse kjøpte tobarnsmoren seg inn som franchisetaker av Baker Hansen i Asker. Bakeriet har hun eid og drevet siden sommeren 2018.

– Alt ordna seg. Det høres klisjéaktig ut. Men når du får en million, får du muligheter, forteller Larsen.

Mange har kanskje tenkt på hva de hadde gjort hvis de hadde vunnet en million. Larsen og mannen fikk sjansen til å finne ut av akkurat det. I tillegg til egenkapital til huskjøpet, satte de av litt sparepenger til hver av barna. Så unte de seg ny seng, noen flere nye møbler og en hotelltur.

I august flyttet hun, mannen og barna på ti og sju år fra Spikkestad til Stenseth i Krokstadelva, der hun selv vokste opp. 35-åringen har sagt opp jobben i Asker og er på jakt etter noe nytt i nærområdet.

– Huset vi bodde i var veldig stort. Vi fant ut at vi fint kan bo mindre og betale mindre. Kanskje får vi råd til hytte en dag også?

FIKK KJØPT HUS: Silje Larsen og familien har bodd i huset de kjøpte i Spikkestad siden mai 2017. I august flyttet de til Marsfeltet på Stenseth.

FIKK KJØPT HUS: Silje Larsen og familien har bodd i huset de kjøpte i Spikkestad siden mai 2017. I august flyttet de til Marsfeltet på Stenseth. Foto:

Røde Kors fikk mer enn noen gang

Inntektene fra Pantelotteriet har økt betydelig i 2020. I juli satte lotteriet rekord med sin høyeste omsetning noensinne, melder Røde Kors i en pressemelding.

– Forklaringen er i stor grad en konsekvens av pandemien. Folk konsumerer mer drikkevarer i hjemmet, sier daglig leder Gaute Langdal i Pantelotteriet.

Daglig leder Marie Stenstadvold i Drammen Røde Kors forteller at de har fått en solid inntektsøkning fra lotteriet så langt i år. I fjor fikk lokallaget over 600.000 kroner. Hittil i år de fått 430.000 kroner. Hvis utviklingen fra første halvår fortsetter, vil beløpet i 2020 ende på over 800.000 kroner.

Stenstadvold forteller at inntektene går til å støtte hjelpekorpset og sosiale inkluderingsaktiviteter som besøkstjenesten og flyktningguide. Hun vil gjerne takke alle som velger å trykke på lotteriknappen.

– Vi har tapt betydelige inntekter på grunn av koronasituasjonen. Derfor er inntektene vi får fra Pantelotteriet viktigere enn noensinne, sier Røde Kors-lederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken