– Jeg bruker sterke ord for å beskrive denne boligen i salgsannonsen, og jeg står for hvert eneste ett av dem. Dette er sjelden vare. Jeg står for at det ikke finnes maken i Grenland. Og dette må ses og oppleves for å forstå hva det er, sier daglig leder og megler Kurt Thingstad hos Nordvik. 

Han kaller boligen for en skjermet oase midt i byen. Han er som nevnt også veldig klar på at dette er en helt unik bolig på alle måter. 

– Det finnes ingen andre slike eneboliger i Porsgrunn eller Skien. Det er som å komme til Syden eller Frankrike når man kommer inn på eiendommen. Her er det en hage som er bygget møysommelig opp gjennom 50 år, og som rammer inn den drøyt 1,5 mål store tomta på en flott måte. Nå står mye av hagen i blomstring, og det er en opplevelse i seg selv, sier Thingstad. 

Han innrømmer at det har vært vanskelig å sette prisantydning på boligen. Til slutt har selger og megler kommet fram til at 15.900.000 kroner er riktig pris for boligen. 

Kjent praksis

Det er også en næringsdel på eiendommen. Øyelege Kirsti Grødum har sin praksis her, akkurat som hennes far hadde før henne. Næringsdelen ble bygget til som fløy til boligen og tatt i bruk i 1974. Boligen for øvrig er bygget i 1923. 

– Boligen er renovert og modernisert og er i utmerket stand. I tillegg til den fantastiske hagen er det også svømmebasseng og dobbelt garasje på eiendommen, forteller megleren. 

Boligen inneholder tre etasjer, som alle er opparbeidet med alt fra trimrom og vinkjeller til moderne kjøkken og bad. Totalt er det et bruksareal på hele 416 kvadratmeter i boligen og næringsdelen. 

Øyelegepraksisen blir borte når eiendommen selges. 

Stor interesse

Thingstad la ut salgsannonsen natt til fredag. Allerede klokka 09.00 fredag morgen hadde 1100 vært inne og sett på annonsen på nettet. 25 stykker hadde lastet ned komplett salgsoppgave

– Det er uvanlig mange på så kort tid. Det er ikke helt uventa. Som sagt så er dette sjelden vare, sier han. 

Han har også en portefølje med kjøpere som er på jakt etter noe spesielt, som han skal kontakte om en spesielle boligen i Kirkebakken. 

– Det blir spennende å se hvor mange som melder seg til visning. Vi har så langt satt opp fellesvisning søndag 4. juli, sier Thingstad.