Skadelidende av ny motorvei

E18: Hva skal vi ha tillit til på Ås, vegvesenets monsterkryss?

E18: Hva skal vi ha tillit til på Ås, vegvesenets monsterkryss? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Noen mener vi ikke trenger ny firefelts motorvei gjennom Porsgrunn, av flere hensyn, men vi tror ikke det er riktig å melde seg ut av ny infrastrukturbygging mellom Oslo og Kristiansand.

DEL

PD mener Gamle E18 gjennom Bamble kunne ikke fortsette med milelange køer og mange ulykker, og det er ingen rimelig grunn til at trafikk og transport på en av de viktigste norske hovedveiene skal sinkes innenfor Porsgrunns kommunegrenser.

Da blir det viktig å komme i mål med hvor og hvordan veien skal gå, at veibyggerne tar ansvar overfor enkeltpersoner, eiendommer, boligstrøk og relevante samfunnsinteresser som blir berørt, og lager et så smidig, hensynsfullt og sikkerhetsmessig godt prosjekt som overhodet mulig. Mye ser nå etter hvert ut til å falle på plass.

Her i avisa mottar vi fortsatt informasjon om negative E18-konsekvenser, som på Kokkersvold. Mye tyder på at verken veibygger eller det offentlige reguleringsapparatet evner å gjøre opp for seg før de gyver løs på folks gård og grunn.

Vi tror ikke at Nye Veier har strukket seg til det maksimale for å ivareta alle som blir skadelidende av det digre arealbeslaget som ny motorvei innebærer. Bekymring og misnøye med konsekvensene for Kokkersvold har gått igjen lenge, og det er på overtid å finne en god løsning.

Kampen om helt eller halvt kryss på Ås pågår fortsatt. Vi forstår ikke hvordan Nye Veier og Statens vegvesen kan være så uenige. Hvem av dem skal vi ha tillit til? Det vil vi gjerne ha avklart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken