Sendingen finner du på Direktesport og den produseres av PD og TA i kompaniskap. Du finner sendingen i din Direktesport-player, eller du kan se den her:

Arrangementet, som går av stabelen hos Sprek Fritid Porsgrunn, er gratis for deltakerne - men alle pengene som doneres og kommer inn går uavkortet til Rocket-Man-prosjektet.

- Rocket-Man fanger opp ungdom som står i fare for å falle utenfor fellesskapet, eller som strever med å finne sin plass i livet. Rocket-Man jobber for å skape et trygt og inkluderende miljø med fokus på trygghet, mestring og tilhørighet, skriver arrangøren selv om tiltaket.

Direktesendingen starter fredag 3. mars klokken 16.00, og man er først i mål 24 timer etter oppstarten. Deltakerne kan velge om de vil holde det gående i 1,2,3 eller 24 timer.

PD og TA sender intervjuer og oppvarming fra klokken 15.30 fredag, og setter deretter over til live-action fra treningsstudioet.

Samlet inn 300 000

Forrige gang prosjektet gikk av stabelen ble det samlet inn rundt 300 000 kroner.

Det var i desember i 2021 at senterleder Espen Ødegaarden fikk gjennomført ideen som var å løpe 24 timer i strekk for å samle inn penger til Rocket-Man. Tanken ble utvidet til å holde de 20 tredemøllene på Sprek fritid i gang i ett døgn, samtidig som folk donerte midler, det de måtte ønske, til prosjektet som for alvor ble kjent etter NRK-serien «Rus».

Stuntet på slutten av 2021 ble en stor suksess. Samtlige møller holdt det gående fra klokken 16.00 fredag 3. desember til 16.00 lørdag 4. desember.

Rocket-Man har sitt utspring i Eidanger IL. Den spesielle idrettsklubben i Porsgrunn har de siste årene startet opp flere sosiale prosjekter - alt knyttet til rus. Rocket-Man er et prosjekt som ønsker å fange opp ungdom som står i fare for å falle utenfor fellesskapet, eller som strever med å finne sin plass i livet.

– Vi fikk inn rundt 300 000 kroner, selvsagt kjærkomne penger. Siden den gang har vi kommet inn under budsjettet til Porsgrunn kommune, og selv om vi får støtte fra både Damm-stiftelsen og Norva 24, er det ikke nok. Vi trenger rett under to millioner kroner i året, og fortsatt mangler vi rundt én million i 2023, så dette døgnet vil hjelpe oss enda nærmere null i regnskapet, forteller Thomas Fjeldstad i det rusforebyggende prosjektet Rocket-Man.