– Rammeavtalen vi har inngått, gjelder leie, rigging og transport av moduler, samt flytting internt under byggeperioden, sier Åge Andreassen i Ramirent Norge i en pressemelding.

Ramirent Norge har inngikk 1. juni kontrakten med Norcem som er datterbedrift av HeidelbergCement Group. Det opplyses ikke i pressemeldingen hvor stor verdi kontrakten har.

Fire bedrifter konkurrerte

Det var fire tilbydere til kontrakten som ble lyst ut i en offentlig anbudskonkurranse. I pressemeldingen opplyses at alle tilbydere ble rangert etter et sett av kriterier.

Ramirent ble valgt ut ifra vurdering av leveringsevne, pris og kommersielle vilkår, samt kvalitet og kapasitet. Oppdraget starter etter sommeren og skal etter planen være fullført i mai 2025.

– Nå skal vi satse på en modernisering av utstyrsparken vår, med et mål om å bli 100 prosent fossilfri innen 2023, sier direktør Lars Magne Zahl i CC Rental i Ramirent Norge i pressemeldingen.

Banebrytende anlegg

Ramirent anser det som et prestisjefylt oppdrag i å skulle levere moduler til Norcems banebrytende karbonfangst-anlegg i Brevik.

Dette blir verdens første sementfabrikk med fullskala karbonfangst.