– Vi har planlagt å legge ny kunstgressbane de siste to årene. Helst skal man bytte etter ti år, men banen vår er 14 år gammel. Vi må bytte nå, ellers blir det vanskelig å få aktivitet for junior- og seniorlagene våre fra høsten, sier Kjetil Haugersveen.

Eidanger er tvingende nødt til å skifte ut kunstgressbanen på Tveten. Den har ligget i over 14 år, og banen har lenge vært en av de aller dårligste i hele fotballkretsen. De har lenge ønsket å velge det mest miljøvennlige innfyllet i kunstgresset, som ser ut til å være det nylig EU-godkjente BioFleks. Det er sand som har en coating av plast for å hindre at det trekker til seg fuktigheten.

For å bygge ny kunstgressbane i BioFleks koster det 9,8 millioner kroner.

– Vi har spart flere millioner over flere år, men det har ikke vært nok. Vi har søkt om støtte her og der, og nærmer oss nå ni millioner kroner, men vi mangler likevel 990.000 kroner, sier Haugersveen.

Tatt ut alt på dugnad

De har spart penger der de kan og har gjort diverse dugnad som tilsvarer 1,5 millioner kroner.

– Vi har tatt ut det vi kan på dugnad. Alt fra å legge kantstein, sette opp gjerder og legge asfalt. Men selve byggingen av det nye kunstgresset kan vi ikke gjøre selv, sier han og legger til:

– Vi hadde et møte i går hvor vi ble enige om å trøkke skikkelig til. De neste ti dagene har vi satt i gang en massiv aksjon for å samle inn det siste. Det er hårete, men folk virka gira på å trå til.

Med diverse kontakter og sponsorer er Haugersveen håpefull.

– Alle har kontakter som kanskje kan spytte inn noe. Vi håper å få inn noen nye sponsorer som kan dekke mesteparten. Ellers skal vi sette ut flyers så folk kan Vippse eller sette inn på kontoen. Ingenting skal være uprøvd.

Klar til høsten

Målet er at det nye kunstgresset skal stå klart når a-laget til Eidanger møter Hei 21. august.

– Jeg har skikkelig trua. Så klart er det vanskelig å samle inn 100.000 kroner hver dag i ti dager, men vi må mobilisere oss nå og gi alt. Jeg håper den nye banen står klar når Eidanger møter Hei 21. august, avslutter han.