Gå til sidens hovedinnhold

Skandalen på Kjølnes

Porsgrunn kommune har bygd en kombinert idretts- og svømmehall til om lag 250 millioner kroner. Svømmebassenget er supert, men resten av idrettshallen er dessverre en katastrofe. Gulvet tåler ikke vekta av tribunen når den kjøres ut og inn, og det må derfor legges plater under når dette skal gjøres.

PD mener

Det som burde tatt to minutter, tar nå i beste fall en halvtime. Det blir som å kjøpe en ny Mercedes-Benz til en drøy million og være avhengig av startkabler når du skal ut å kjøre.

Eiendomssjef Ole Henrik Lia uttalte nylig til PD at kommunen hadde funnet en grei løsning. De hadde visstnok fått tak i plater som var lettere enn de forrige. Nå trengs det bare én kommunalt ansatt på jobb for å kjøre ut tribunen. Er det godt nok?

I tillegg hevder Urædd-håndballen at spillere får vondt i ankler og knær når de trener i den nye «storstua».

På toppen av alt er det ikke garderober og dusjmuligheter. Brukerne må skifte og dusje i de over 50 år gamle garderobene i kjelleren i Porsgrunnshallen. Er det mulig?

Med bakgrunn i at kommunen «kastet ut» ut fagmiljøet i IF Urædd og bestemte seg for å bygge hallen selv i 2015, mener vi at kontrollutvalget må se på saken.

Hvem har ansvaret for at det ble valgt et gulv som ikke tåler tribunen og som er ubrukelig å trene på? Og for å kommentere Ole Henrik Lias vurdering; Nei, dette er ikke godt nok!


Kommentarer til denne saken