Gå til sidens hovedinnhold

Skiensfolk ingen adgang ...

Kulturhussjef Erik Friesl har i samråd med kommuneledelsen i Porsgrunn bestemt seg for å nekte folk fra andre kommuner adgang i Ælvespeilet i ukene fram til jul. Årsaken er det høye smittetrykket i Skien og Bamble.

PD mener

Ifølge VGs smittetall mandag formiddag har Skien 116,5 per 100.000 smittede siste 14 dager. Bamble har 92,5 mens Porsgrunn har 63,2.

Vi syns det er bra at kulturhussjef Erik Friesl gjør sitt ytterste for å holde kulturhuset åpent for barn, men vi kan likevel ikke skjønne hvordan han og Porsgrunn kommune har lov til å lage sine egne koronalover.

Greit at regjeringen oppfordrer folk til å reise minst mulig og holde seg mest mulig hjemme, men å nekte folk adgang med bakgrunn i hvor de bor, er å ta loven i egne hender.

Alle som gjennomfører innendørs kulturarrangementer i disse dager, løper en viss risiko for smittespredning. I tillegg er det neppe slik at skiensfolk og bamblinger generelt utgjør en større risiko enn porsgrunnsfolk – selv om de i øyeblikket har litt flere koronasmittede enn Porsgrunn.

På samme måte mener vi at Kiwi og Europris på Grasmyr ikke kan nekte elever på generelt grunnlag adgang fordi en elev ved skolen er smittet. Hva dersom en innvandrer eller et medlem av et trossamfunn blir smittet? Skulle vi da nekte alle innvandrere i Bamble og hele menigheten adgang? Nei, selvsagt ikke. Ingen kan lage sine egne lover.


Kommentarer til denne saken