Virksomhetsleder Siw Klausen tar imot på sitt gamle kontor i den gamle fløybygningen, og har for lenge siden begynt glede seg til helt nye omgivelser for både barna og de ansatte i skole og barnehage.

– Porsgrunn kommune overtar nybygget fredag 17. august. Da skal alt være ferdig ute og inne, sier Siw Klausen.

Offisiell skolestart er mandag 20. august, og da skal alle barna møte på gamleskolen. De første skoledagene er det fortsatt gamlebygget som skal være skole.

– Vi skal flytte skolen inn i nybygget så fort vi kan, men vi kan ikke si noen fastsatt dato ennå.

Barnehagen først

Ansatte i barnehagen og barneskolen skal begynne på jobb 15. august til og tre dagers planlegging med timeplaner og tilretteleggelse av flytting og drift i nye lokaliteter.

– Målet til barnehagen er at de kan begynne å bruke den nye barnehagen i nybygget fra mandag 20. august.

De ansatte i skolen skal jobbe så raskt de kan med å tilrettelegge at alt er klart til åbegynne skole i nye klasserom.

Nye møbler og inventar

Alle møbler og inventar til ny skole og barnehage skal være helt nytt. Leverandørene skal begynne å skru sammen møblene i neste uke.

– Det kommer til å bli fantastisk moro. Det blir et kjempeflott oppvekstsenter, sier en glad Siw Klausen.

De ansatte i administrasjonen og rektor har allerede begynt å jobbe etter sommerferien. Barnehagen har hatt stengt i to uker i sommer, men er i full gang igjen nå. SFO begynte opp igjen mandag denne uka.

– Vi kommer til å få en helt ny tilværelse for skole og barnehage i det nye oppvekstsenteret. Mye har stått på vent i de gamle paviljongene lenge, det ser litt slitent ut både inne og ute.

I det nye oppvekstsenteret vil barnehage og skole få atskilte uteområder. Inne blir det noen fellesrom og brukslokaler. SFO skal holde til i kantina.

Barnehagen skal være i fløybygningen som vender mot sør., inngangsdørene vender sørover. Skolen får inngangsdører fra nord og nordøst.