Gå til sidens hovedinnhold

Slipp opp mer for barn og unge

Artikkelen er over 1 år gammel

For oss er det ulogisk når pensjonister kan sitte tett i tett på kjøpesenternes kafeer og drikke kaffe sammen, samtidig som at alle idrettsanlegg fortsatt er stengt for uorganisert aktivitet. Det siste rammer først og fremst barn, ungdom og unge voksne utenfor den såkalte risikogruppa.

PD mener

Ta for eksempel Kjølnes stadion, som har vært stengt med hengelås siden 12. mars. Ungdom og morsjonister som har lyst til å jogge og trene på det som i sin tid var landets beste løpebane, blir fortsatt stengt ute med hengelås på porten. Denne uken gjenåpnet barnehagene. På mandag gjenåpner skolene, og vi kan igjen gå til frisøren. Da bør vi også kunne jogge på Kjølnes og bruke idrettsanleggene i kommunen til uorganisert aktivitet.

Vi mener selvsagt det var riktig å stenge ned Norge slik regjeringen gjorde 12. mars, men nå handler det meste om hvordan og når vi skal gjenåpne landet. Barn og unge har allerede betalt en forholdsmessig høy pris. De har mistet skolegang og barnehageplass, som er dramatisk for svært mange. De har blitt isolert fra vennene sine, og en hel generasjon har blitt fratatt russefeiringa.

Alt dette som en del av den nasjonale dugnaden for å skjerme den såkalte risikogruppa, eller for å si det med andre ord - de som sitter og drikker kaffe sammen på kjøpesenterne.

Derfor håper vi at myndighetene, baserer seg på fakta og prioriteter de unge i gjenåpningen av Norge.


Kommentarer til denne saken