– Det har nok vært et vakuum. De siste årene har vi hatt det som et lukket arrangement for kun venner og familie på grunn av pandemien. Dette er første gang på flere år at vi åpner ordentlig opp, sier gårdeier Erik Dahl.

Våryre

Det var ikke bare kuene som hadde lengtet etter sol og sommer. Den kalde våren hadde endelig sluppet taket, og barnefamilier reiste langveisfra for å få med seg den store begivenheten. I 13-tida var det registrert 810 mennesker, men fortsatt var det flere som kom kjørende ned gårdsveien for å få med seg det siste slippet klokka 13.30. Totalt deltok drøyt 900 mennesker.

– Dette er kjempebra. Moro å se at så mange har tatt turen, sier Vegard Gunder Tangvald, arrangør og leder av Bamble Bondelag.

Kuslippet er en årelang tradisjon som startet for om lag 20 år siden. Det var familien Dahl som først tok initiativet for venner og kjente, men de siste årene har det bare ballet på seg.

Tidligere år har begivenheten samlet alt fra 300-800 mennesker. I år slo de alle rekorder, da Bondelaget inviterte til åpen gård med ulike aktiviteter for både små og store. Barna hoppet i høyet, de fikk møte dyrene og gå natursti. En rekke utstillere hadde også samlet seg på gården.

– Dette er et gratis arrangement for hele familien. Vi syns det er viktig og fint å kunne inkludere alle, sier Tangvald.

Bildeserie

Fullt trykk på kuslippet - se de elleville bildene

Gårdsdrift

Dahl gård driver med kjøtt-, melk- og vedproduksjon. Det er nok ikke alle som hadde satt like stor pris på å få opp mot 1000 mennesker inn på tomta, men Erik syns det er en fin måte å vise fram norsk gårdsdrift på.

– Jeg syns det bare er fint og hyggelig. Vi går en travel tid i møte, og med en sen vår så har det vært litt å styre med i forkant, men det er fint å se at så mange ville ta turen hit. Det er ikke mange som driver med matproduksjon i Bamble lenger, derfor er det viktig å vise oss frem til yngre generasjoner, sier han.