Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for tragedien på Kafe K

Driverne av selskapslokalene St. Joseph Panorama overtar Kafe K, en tidligere høyt aktet institusjon som endte i kaos og konkurs. Nyheten om at Hans Arne Frøland og Torill Forwall overtar Kafe K ble kjent her i avisa onsdag og betyr forhåpentlig at veien videre for restaurant- og konsertstedet blir mest av det lykkelige slaget.

PD mener

Frøland og Forwall har erfaringen som trengs, forståelsen for porsgrunnssamfunnet og vet betydningen Kafe K har hatt for sitt publikum gjennom mange år. Det er all grunn til å tro at overtakelsen er et stort skritt i riktig retning.

Tidligere innehaver Ragnar Sande forsøkte å redde Kafe K, men rotet seg dessverre helt vekk. Det betyr ikke at Sande har gjort en mislykket jobb, for han har lenge vært med å drive en viktig kulturinstitusjon i byen. Mange har mye å takke Sande for. Det bør ikke glemmes.

For byen og restaurantstrøket på Osebro er vellykket videre drift på Kafe K av stor betydning, for det har gått nedover etter at bygget brant, og naboen Blaa og diverse konsepter har gått over ende.

Nylig ble det kjent at Borgerklubben Humanitas har kjøpt Blaa-eiendommen. Det er hyggelig for dem, men det samlede serveringstilbudet i strøket blir dårligere, en potensiell tapssituasjon for alle. Derfor er det ekstra viktig at Kafe K kommer opp av knestående og i vanlig drift igjen. De har en førsteklasses beliggenhet og alle muligheter til å kunne bli god butikk.

Kommentarer til denne saken