Mandag 27. september kan du igjen ta toget fra Skien til Tønsberg. Tida med buss for tog, og buss for buss for tog er over – for denne gang.

– Endelig kan vi åpne for togtrafikk igjen. Sammen med Vy skal vi nå sørge for et best mulig togtilbud for de reisende, til tross for de begrensningene som er, forklarer Sverre Kjenne, konserndirektør for Drift og Teknologi i Bane NOR, i en pressemelding.

Togene på Vestfoldbanen har stått stille siden brannen i et sikringsskap ved Sandefjord stasjon 27. juli. Etter to måneder med forsinkelser og tekniske problemer, kan pendlerne igjen trå om bord togene fra Grenland retning Vestfold.

– Når banestrekningen åpner 27. september, vil det i starten være noe redusert kapasitet forbi Sandefjord. Grunnen til det er at Sandefjord stasjon åpnes med bare ett spor i drift. Skadeomfanget er stort og komplisert, og signalanlegget må bygges på nytt. Neste sommer er et komplett anlegg på plass igjen. Vi planlegger å gjenåpne for full drift i løpet av høsten 2022, forklarer Kjenne.