Sokneprest: – Blir ikke 17. mai fra Brevik kirke i år

KIRKEN: Brevik kirke skal ikke ha vanlig åpning på 17. mai i år.

KIRKEN: Brevik kirke skal ikke ha vanlig åpning på 17. mai i år. Foto:

– Eidanger sokn skal lage nettsending fra en gudstjeneste 17. mai, men det blir ikke fra Brevik kirke, sier sokneprest Aud Bergheim.

DEL

Bergheim har tatt kontakt med PD fordi lokalavisa skrev om 17. mai programmet i Brevik og at det skulle streames gudstjeneste fra Brevik kirke på nasjonaldagen.

– Jeg tenkte det var best å si fra at sendingen ikke vil bli fra Brevik kirke, slik at ikke noen i befolkningen i Brevik blir skuffet når de ser på nettsendingene 17. mai, sier Aud Bergheim.

I Brevik kirke skjer det første neste arrangementet søndag 24. mai. Da blir det barnedåp for dåpsfamilien. Denne søndagen blir det også en markering av at Håkon Stornes tiltrer som kapellan i Eidanger sokn og tilknyttet Brevik kirke.

– Det er søndag 31. mai som er første pinsedag, at det blir den første gudstjenesten i Brevik kirke som er åpen for menigheten. De forskjellige menighetene i Eidanger sokn planlegger sin virksomhet i de enkelte menighetene i Langangen, Brevik og Eidanger kirke, sier sokneprest Aud Bergheim.

Eidanger sokn skal lage og streame sin egen sending på 17. mai. Filmingen skjer på flere steder, og sendingen blir klippet sammen på forhånd. Ifølge Aud Bergheim blir det gjort opptak med en egen framførelse av Fedrelandssalmen.


Artikkeltags