Ifølge treneren, står unggutten på blokka til flere klubber, men foreløpig har det ikke tikket inn noen bud på Vestsida.

– Klubbene det dreier seg om er fra eliteserien og ned til 2. divisjon, sier han.

Dersom den tårnhøye spissen skulle blir solgt før overgangsvinduet stenger, vil det være et stort sportslig tap for Pors.

– Tobias har utviklet seg til å bli en målgarantist og en meget viktig spiller for oss. Det er en vanskelig balansegang å opprettholde det sportslige nivået, samtidig som vi slipper sentrale spillere videre for å styrke økonomien.

I lørdagens 2-2-kamp mot Sola gikk Lauritsen av banen med skade allerede etter 22 minutter. Situasjonen skal imidlertid være under kontroll, og 19-åringen blir trolig spilleklar til kampen mot Start II neste helg.

– Jeg håper og tror at han rekker det, sier treneren.

Jakter erstattere

To spillere som forlater Pors i løpet av de neste ukene er Sebastian Fredriksen og Mats Romsdalen. Begge vil være disponible i de kommende kampene mot Start II og FK Tønsberg, før de reiser til andre kanter av landet for å studere.

– Vi må ha inn erstattere. Håvard Halvorsen har kommet inn og tar over for en av dem. Han er en rask kantspiller, som vil passe godt inn. I tillegg har vi et navn på blokka som vi sjekker ut.

– Ikke først i køen

Fredriksen kom tidlig inn som innbytter for nevnte Lauritsen mot Sola. Mats Romsdalen var ikke i troppen.

– De er med og trener for fullt fram til midten av august, men de vil naturligvis ikke stå først i køen ettersom vi vet at de skal dra.

Ny midtstopper?

Pors vil også se på mulighetene for å signere Notodden-stopper Jonas Sandnes. 22-åringen, som skal begynne på politihøgskolen i Vestfold, har fått få sjanser hos Notodden denne sesongen.

– Det er en spiller vi vil ta kontakt med, bekrefter Svindal Larsen.

"Tobias har utviklet seg til å bli en målgarantist

Tommy Svindal Larsen

Pors-trener