Gå til sidens hovedinnhold

Sommerlab på Stathelle: – Vil lære barn at forskning er morsomt

I neste uke arrangerer Forskerfabrikken sommerskole med Sommerlab ved Stathelle barneskole. – Det er fortsatt noen ledige plasser for elever som skal begynne i 5. til 7. klasse, sier prosjektleder Kristin Hegna i Forskerfabrikken.

Dette er tredje året at det arrangeres denne typen sommerskole i Bamble. Tidligere i sommer ble det arrangert Sommerlab i Porsgrunn. Sommerlab skal også arrangeres i Skien og Kragerø i begynnelsen av august.

Målet med Sommerlab er å vise barn at naturvitenskap kan være skikkelig gøy.

Deltakerne på Sommerlab får utføre eksperimenter med helt ekte forskerutstyr.

Miljø og teknologi

I år fokuserer sommerlab på miljø, bærekraft og teknologi. Barna får teste teori ut i praksis blant annet ved å bygge sin egen solcellebil. Det skal også testes ut metoder for å rense vann og å bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

– Å oppleve morsomme og spennende eksperimenter og andre aktiviteter som barn, har en langvarig effekt som kan påvirke barns valg av yrke senere, sier grunnlegger av Sommerlab, Hanne S. Finstad.

Et av målene med sommerskolen er å gi barn fremtidsoptimisme ved å vise hvordan forskning kan være med å løse problemer i samfunnet.

Sparebankstiftelsen Telemark-Grenland har gitt økonomisk støtte til Sommerlab.

Ta kontakt med Forskerfabrikken hvis noen vil melde seg på de ledige plassene.

Kommentarer til denne saken