Det opplyser de i en pressemelding.

– All trafikk vil bli ledet videre inn i Skippergata mot Frednesbrua for trafikk mot Skien/Rv 36. Trafikken over Porsgrunnsbrua inn i Skomværgata/Storgata er åpen som normalt, står det i skrivet.

Arbeidet med Franklintorget er det som ligger til grunn. Foreløpig er entreprenørene i Tveter & Lund i fase én, før de forflytter seg videre mot Storgata. Da vil parkeringsplassene foran butikkene lengst ned mot Down Town fjernes, fram til 1. november.

– I den stengte perioden skal nødvendig arbeid med avløpsanlegg og kabelanlegg krysse Down Town mot Crøgerlia, opplyser Øystein Jonhaugen, byggeleder, Team utbygging Bypakke Grenland, i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Tar mer tid enn tenkt

Prosjekt Franklintorget ble påbegynt i slutten av juni, og i samme sleng ble innkjøringa til Down Town sperret av. Det gjorde folk forvirra, som plutselig våknet opp til ei veistrekke forbi senteret uten rundkjøring. Kent Jensen i Tveter & Lund hadde håp om at innkjøringa ved brua skulle gjenåpnes innen nå, men akkurat der har arbeidet dratt ut i tid.

Videre i presseskrivet opplyser Bypakke Grenland at entreprenøren har «startet opp med nedsjakting av terreng ved utløp mot Porsgrunnselva. Uttak og legging av to 600 mm overvannsrør fra elv og frem til kryssing av Raschebakken ved Crøgerlia er utført, cirka. 100 meter».

Fem faser

Per nå brukes den tidligere parkeringsplassen på torget som et riggområde. Det vil det fortsette å være fram til fase fem av fem påbegynnes. Da, etter at fase fire med Neptunparken er unnagjort, vil riggområdet flyttes til Kulltangvegen 83 (ved Bohus og XXL).

I denne omgang sperres altså veien fra Raschebakken mot Franklintorget av, fredag kveld, men når du skal tilbake på jobb mandag morgen, blir det igjen mulig å kjøre forbi Down Town og over brua.