I går la Folkehelseinstituttet (FHI) fram tall som viser at det trolig er dobbelt så mange som har blitt smittet på private fester enn på utesteder de siste to ukene.

FHI antar at 9 prosent av dem som ble smittet i Norge i uke 31/32 og 32/33, ble smittet på et serveringssted, en bar eller et utested, mens antakeligvis rundt 20 prosent ble smittet ved private arrangementer i de samme ukene.

Tallene er ikke overraskende. Folk slutter ikke å feste selv om utestedene stenger ved midnatt. De flytter selvsagt bare festene til andre arenaer.

Fra de store byene har det blitt meldt om til dels svært mange privatfester i stappfulle, trange leiligheter. Det sier seg selv at smittefaren er større der enn på utesteder som gjør alt de kan for å overholde smittevernreglene.

Selv om det har vært rolig på politiloggen i våre to kommuner de siste ukene, betyr ikke dette nødvendigvis at denne tendensen ikke gjelder i vårt område også.

Vi mener derfor at regjeringen bør gjenåpne utelivet etter klokken 24.00 og få festglade ungdommer ut av trange leiligheter og inn i kontrollerte former ute på byen. Det er best for alle.