I helga åpnet galleriet separatutstillingen «Kosmos», som er en del av miljø- og bærekraftstrenden.

– Som en del av miljø og bærekraftige referanser preger denne utstillingen både dødt og levende materialet som vil forme seg i løpet av hele utstillingsperioden, forteller gallerisjef Trude Lyn i en e-post.

Glasskunstner Tuva Gonsholt stiller ut meitemarker av glass, mens smykkekunstner Fanny Sophie Gjestland har med sitt bidrag.

– Meitemark er virvelløse dyr med en rosa kropp. Meitemarker har ikke øyne, men lysømfintlige celler i huden, særlig på den fremre delen av kroppen som er delt i mange korte ledd eller ringer, som den bukter og beveger seg med. Dette har jeg oversatt til mitt eget formspråk i en serie glassobjekter, sier Tuva Gonsholt i en pressemelding fra Galleri Osebro.

Gjestland lager smykker av metaller, gummi, lær, folier, kartong og stoff.

– Når jeg hogger ut sirkelformede skiver, kommer jeg også til å lage hull. Altså både det som mangler – og det som er igjen. Jeg kan stanse ut både metaller og andre mykere materialer, som gummi, lær, folier, kartong og stoff. Disse settes siden sammen til smykker og objekter med referanser til gjenbruk og det grønne skiftet, forklarer hun.