Gå til sidens hovedinnhold

Stjernekamp-dommer i tåka

Hvordan Stjernekamp-dommer Mona B. Riise kan mene at Emil Solli-Tangens framføring av «Send in the Clowns» nesten var «for» perfekt, er egentlig helt i tåka. Hva handler ellers konkurransen om?

PD mener

Porsgrunnsgutten Emil Solli-Tangen røyk dessverre og helt ufortjent ut av NRKs Stjernekamp lørdag kveld, og man trenger ikke være sangpedagog for å skjønne at 30-åringen kan sitt fag. Da blir det nærmest en parodi at han fikk dårligere tilbakemeldinger enn flere ganske ordinære konkurrenter.

Vi skjønner at Emil hadde lyst til å vise dommer Mona B. Riise finger'n etter den litt negative tilbakemeldingen hun ga ham lørdag kveld. Mens hun nærmest overøste flere av de høyst ordinære konkurrentene med komplimenter, var altså Emil «for» perfekt. Hun «kjente» heller ikke følelsene da Emil sang «Send in the Clowns» så flott at resten av nasjonen satt med klumpen i halsen og gåsehud.

Selv om det er tv-seerne som stemmer og avgjør hvem som ryker ut, er det ingen tvil om at dommerne, med sine vurderinger, har meget sterkt påvirkningskraft.

Nettopp derfor mener vi NRK må definere kriteriene tydeligere. Skal den flinkeste vinne, eller er trynefaktoren avgjørende?

Vi føler at Emil, som broder Didrik for to år siden, blir straffet fordi «smokingen nesten sitter for perfekt». Og da blir det hele ganske useriøst etter vår mening. Emil fortjente å gå videre!


Kommentarer til denne saken