Stor interesse for Bergens-tog fra Brevik

Havnedirektør Finn Flogstad og markeds- og logistikksjef Jan Einar Skarding i Grenland Havn, sammen med salgsdirektør Knut Brunstad i CargoNet er kjempefornøyd med at den nye toglinja for gods mellom Brevik, Oslo og Bergen - og dessuten kontinentet og England, nå er i drift.

Havnedirektør Finn Flogstad og markeds- og logistikksjef Jan Einar Skarding i Grenland Havn, sammen med salgsdirektør Knut Brunstad i CargoNet er kjempefornøyd med at den nye toglinja for gods mellom Brevik, Oslo og Bergen - og dessuten kontinentet og England, nå er i drift. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi opplever at det er stor interesse i næringslivet for godstog fra Brevik til Bergen og Oslo, sier administrerende direktør Arne Fosen i CargoNet.

DEL

Mandag var det kundesamling med omvisning for rundt 50 næringslivsaktører på Breviksterminalen, der det var fokus på den nye toglinja mellom Brevik – Bergen og Brevik – Oslo.

Togrutene er tilpasset avgangstidene for skipene tilhørende DFDS Seaways, som har forbindelse til kontinentet og England. Det er NorthSea Terminal som har oppdraget med å ta seg av omlastingen av gods til og fra sjø og jernbane i Brevik.

– Med dette togtilbudet vil kundene våre få et godt jernbanetilbud kombinert med en Short Sea-løsning fra både kontinentet og England og hele Norge, sier Arne Fosen i CargoNet.

Og hele CargoNets godsnettverk kan nås via Alnabru i Oslo. Tilbudet gjelder gods, trailere og containere. Det handler om frakt av gods på en mer miljøvennlig måte med bane, enn på veien. Det handler også om et godssystem med fagfolk innen logistikk, lasting og lossing og shipping service.

Direktør Steinar Heia i NorthSea Terminal fokuserer på at sjø, bane og vei møtes i Brevik. Brevik er derfor en god geografisk plassering. Breviksterminalen er blitt et knutepunkt for godstransport.

– Grenland Havn har lenge jobbet for å få en permanent jernbanelinje til og fra Brevik, og nå er den her, sier en stolt markeds- og logistikksjef Jan Einar Skarding i Grenland Havn.