Stor kommunal bolig råtner på rot midt i nabolag på Vestsida: – Trist å se forfallet

FORFALLER: Fredrik Tørre Riis syns det er synd at nabohuset bare forfaller, og at kommunen ikke gjør noe med det.

FORFALLER: Fredrik Tørre Riis syns det er synd at nabohuset bare forfaller, og at kommunen ikke gjør noe med det.

Av

Naboer reagerer sterkt på at en stor kommunal bolig råtner på rot midt i nabolaget på Vestsida. – Ser ut som et spøkelseshus.

DEL

Det sier Fredrik Tørre Riis, som flyttet inn i nabolaget i 2011.

Fra hagen stirrer han rett inn i den falleferdige boligen, hvor gammel maling flasser av veggene.

– Vi har undret oss over hvorfor det aldri har blitt gjort noe med dette huset. Kommunen klipper gresset her så vidt et par ganger i løpet av sommeren, ellers vokser det som jungel der. Det er synd at et så flott hus bare blir stående og forfalle, i stedet for å pusse opp eller selge videre til noen som vet å sette det i stand.

Riis syns det er synd at et «spøkelseshus» skal ta oppmerksomheten i et nabolag som ellers preges av mange nye hus.

– Det hadde selvfølgelig vært koseligere med et hus som i alle fall var pusset og malt på utsiden. Vi får mange spørsmål fra gjester som lurer på hva slags hus dette er. Vi svarer bare at det er kommunalt eid. Det kan umulig være hyggelig for en asylsøker å bli stuet inn i en bolig som er falleferdig, sier Riis.

Eiendomssjef i Porsgrunn kommune, Ole Henrik Lia, opplyser til PD at de har mange kommunale boliger, og begrenset med vedlikeholdsmidler.

– Porsgrunn kommune har kommunale boliger i Magnorvegen som har et betydelig behov for vedlikehold. Det er jobbet med forskjellige kostnads-overslag for videre bruk av boligene. Kommunens portefølje av boliger er stadig i endring og må tilpasses behovene. Det er ennå ikke avklart hvordan vi ønsker å prioritere avsatte midler. Boligen er per nå ikke vurdert til å skulle selges, skriver Lia i en e-mail.

Den kommunale boligen har også vært utsatt for hærverk, blant annet tagging på veggene. Vinduer har blitt knust og takrenner skal ha råtnet og falt ned. Boligen har nå stått ubebodd i over et halvt år.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken