Storfornøyd med nye studieplasser

FORNØYD: Rektor Petter Aasen ved USN.

FORNØYD: Rektor Petter Aasen ved USN.

USN-rektor Petter Aasen er veldig godt fornøyd med universitetet får 285 nye studieplasser.

DEL

Regjeringen har fordelt 4000 studieplasser på landets universiteter og høgskoler. 285 av studieplassene går til Universitetet i Sørøst-Norge.

– Det er svært gledelig for universitetet. 285 nye studieplasser innenfor helse- og sosialfag, lærerutdanning, økonomi og administrative fag og teknologi og IT innebærer en betydelig kapasitetsøkning over fire år, som vil styrke vår profesjonsrettede og arbeidslivsorienterte hovedprofil, sier rektor Petter Aasen i en pressemelding.

Han skriver at søkertallene viser at det er svært mange som ønsker å ta høyere utdanning. Koronakrisen har ført til at regjeringen øker innsatsen for å motvirke arbeidsledighet. Disse nye studieplassene vil virke inn på dette. Forutsetningen for å få nye studieplasser er at de blir opprettet allerede høsten 2020.

Fordeling av studieplassene gjøres med forbehold om at Stortinget vedtar forslaget til revidert nasjonalbudsjett for 2020. Det blir 115 nye plasser innen Helse- og sosialfag, 90 innen Matematikk, naturvitenskap og teknologiske fag, 45 innen Juridisk/økonomiske og administrative fag og 35 innen lærerutdanning.


Artikkeltags